SILK

De zilveren sieraden van SILK komen van Nederlandse bodem. Stuk voor stuk zijn de sieraden van SILK ware mode-items. De massieve SILK collectie staat bekend om haar tijdloze stoere designs met een verfijnde afwerking. De brede collectie van sterling zilver bestaat uit armbanden, colliers, hangers, ringen voor dames en heren! SILK is geïnspireerd door de chemie van Azië. Het continent van de tegenstellingen en ongelimiteerde schoonheid brengt de oprichters fantastisch veel inspiratie en energie. De S!LK sieradencollectie vertaalt een spannende reis langs de mooie Zijderoute in robuuste, handgemaakte, zilveren sieraden. De sieraden worden geproduceerd met immense passie voor zilver en met veel aandacht voor detail. Het ontwerpen van de sieraden start in Nederland en wordt uiteindelijk in nauwe samenwerking met Aziatische zilversmeden tot leven gebracht. Deze intense samenwerking resulteert in robuuste westerse sieraden met duidelijke Aziatische invloeden.

SILK is toegewijd aan Fair Trade, de totale collectie van SILK is handgemaakt uit de hoogste kwaliteit sterling zilver (925) en steunt community trade in Azië. De samenwerking met deze vaak kleinschalige handelsgemeenschappen gaat niet enkel om het verantwoord produceren van S!LK sieraden. Het gaat veel verder dan het uitwisselen van goederen voor geld, het is de kwaliteit van de relaties waar het voor SILK om draait.

Deze samenwerkingsverbanden zijn gebaseerd op vertrouwen, vriendschap en respect voor elkaars cultuur en gebruiken én hebben als doel om deze handelsgemeenschappen te ondersteunen in haar sociaal-economische groei. SILK is opgericht door het dynamische en avontuurlijke Nederlandse duo Heidi van Leeuwen & Maarten Smetsers. SILK brengt een nieuwe dimensie aan hun creativiteit en reizen over de wereld. Heidi’s liefde voor over the top kitsch, frivoliteit en non-conformistische speelse smaak gecombineerd met Maartens designtalent voor krachtige, sterke, robuuste vormen en eenvoud brengt hun fashionable trendy sieradenmerk tot leven.